Activiteiten

Beste haven idee 2014: de zoektocht is alweer begonnen

Voor de verkiezing tot het Beste Haven Idee 2014 zijn we op zoek naar ideeën en innovatieve toepassingen die door hbo studenten worden ontwikkeld en uitgevoerd in het haven en industrieel complex en maritiem cluster. Ideeën die we zien in afstudeerscripties, onderzoeksrapportages of projectrapportages. De ideeën en de uitvoering zijn gericht op technische of sociale innovatie in één van de sectoren; Chemie, Energie, Logistiek, Maritiem en Out-of-the-box. Met out-of-the-box zijn we op zoek naar ideeën die een crossover vormen tussen sectoren of gewoonweg zo bijzonder zijn dat ze niet in een sector passen.

Lees meer

Mainport Meewerkdagen

Ieder jaar in mei vinden de Mainport Meewerkdagen (MMWD) plaats. Tijdens de MMWD krijgen Rotterdamse studenten HBO en WO de mogelijkheid een dag(deel) mee te draaien binnen een bedrijf of organisatie in de Rotterdamse haven.

 

Lees verder op de website van MMWD

Pressure Cooker

Pressure Cooker 2013

Studenten, docenten en professionals gingen 3 dagen aan de slag om zich vast te bijten in de huidige en toekomstige uitdagingen binnen het havenindustrieel complex en de maritieme sector. Het Maritiem Museum en het Havenmuseum vormden het toneel waar dit evenement plaats vond.

Lees meer

Menu

Sitemap

Links

Contact