Hbo in de haven afgesloten... en voortgezet

Geplaatst op Tuesday 29 July 2014

Op woensdag 11 juni vond op RDM Campus de afsluiting plaats van een vierjarige, intensieve samenwerking tussen de Rotterdamse hogescholen en de haven tijdens het ‘hbo in de haven TOP event’. Dankzij de inzet van vele partijen is de Rotterdamse haven stevig op de onderwijsagenda gezet. Het programma van de dag omvatte onder meer een havenarbeidsmarktdebat en de hbo in de haventour met Twan Huys en Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam). Daarnaast vond de finale plaats van het Beste Havenidee 2014. Deze werd gewonnen door het damesteam ‘Reduce Emission by Spark Ignition’.

Het sfeerverslag van het TOP event staat online en is hier te bekijken! Daarnaast is het mogelijk om hier het gesprek tussen Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, en Twan Huys terug te kijken.

Lees verder

De haven en het Rotterdams Hoger Onderwijs- speciale blik op de haven arbeidsmarkt en het Hoger Onderwijs

Geplaatst op Wednesday 23 July 2014

Ter afsluiting van het programma hbo in de haven is het boekje 'De haven en het Rotterdams Hoger Onderwijs- werken aan de toekomst' verschenen. Een speciale uitgave van een arbeidsmarktverkenning, gebaseerd op de vele gesprekken met havenbedrijven en het Rotterdams Hoger Onderwijs.

 

Lees verder

hbo in de haven TOP

Geplaatst op Monday 14 April 2014

HBO in de haven TOP

Meld u nu aan voor het hbo in de haven TOP event! 

11-06-2014
Aan alle goede dingen komt een eind…of toch niet?

Graag nodigen wij u uit voor het hbo in de haven TOP event op 11 JUNI 2014. Samen met u blikken wij terug op het driejarig programma van activiteiten en misschien nog veel belangijker,  spoelen wij ook alvast vooruit. Het belooft een feestelijke, maar zeker ook interessante dag te worden, dit wilt u niet missen!

Lees verder

The Maritime Symposium

Geplaatst op Thursday 27 March 2014

Time: April 22nd - 2014, 08.30 until 14.00

Place: STC Lloydhall, 300 Lloydstraat, 3024 EA  Rotterdam

Conference Theme:

"IMPROVEMENT AND INNOVATION"

Disciplines: Propulsion and Auxiliaries | Electrical Installations | Automation | Navigation | Cargo Handling | Stability | Calamities.

Free admittance - lunch included.

Registration required! For registration and more information, please visit our website at http://www.maritimesymposium-rotterdam.nl

Lees verder

New Masterclass: “LNG in Shipping – moving towards a paradigm shift?”

Geplaatst op Monday 24 March 2014

Dear members, students, young maritime professionals,

On the 3rd of April Netherlands Maritime University (STC-NMU) and Association for Young Port Professionals, organise a new Masterclass, meant for young ambitious professionals in the maritime cluster and the port of Rotterdam.

 The topic for this master class is:

 “LNG in Shipping – moving towards a paradigm shift?”

Lees verder

Law and safety in the Port of Rotterdam

Geplaatst op Thursday 14 November 2013

For the second time HBO in de Haven and Dutch Legal Network for Shipping and Transport organized a special day for students of Hogeschool Rotterdam, Inholland and STC-NMU with a focus on law in and around the port.

Lees verder

2nd hbo in de haven Law Event

Geplaatst op Friday 25 October 2013

Het thema en programma voor het 2e hbo in de haven law event op 14 november a.s. is vandaag bekend gemaakt.

Het thema is: Law and safety in the Port of Rotterdam

Lees verder

Masterclass over havenauthoriteiten

Geplaatst op Thursday 17 October 2013

Havenbedrijven zoeken steeds meer hun grenzen op, zowel functioneel als geografisch. Steeds meer willen havenbedrijven een integraal onderdeel uitmaken van de supply chain netwerken van hun klanten. Dit leidt ertoe, dat havenbedrijven als die van Rotterdam en Antwerpen participeren in overzeese havens, om te ontwikkelen èn managen. In de masterclass van 17 oktober jl. verkenden dr. Peter de Langen en Marc Evertse van het Havenbedrijf Rotterdam de grenzen van havenautoriteiten in hun streven toegevoegde waarde te creëren voor haar stakeholders.

Lees verder

Beste haven idee 2014: de zoektocht is alweer begonnen

Geplaatst op Friday 20 September 2013

Voor de verkiezing tot het Beste Haven Idee 2014 zijn we op zoek naar ideeën en innovatieve toepassingen die door hbo studenten worden ontwikkeld en uitgevoerd in het haven en industrieel complex en maritiem cluster.

Lees verder

Seminar: Van Wolga tot de Maas

Geplaatst op Saturday 7 September 2013

port seminar - whd-2013

Op vrijdag 6 september, als onderdeel van de Wereldhavendagen, bezochten 50 internationale studenten van Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Mainport University en de Erasmus Universiteit het seminar ‘Van Wolga tot de Maas’ bij the Port of Rotterdam. Portprofessoren Hein Klemann (geschiedenis) en Frank Smeele (handelsverkeersrecht) van de Erasmus Universiteit en de lectoren Marcel Ludema (logistiek/ supply chain management) en Ad de Kok (groene grondstoffen) deelden hun visie op de samenwerking tussen de haven van Rotterdam en Rusland.

Lees verder

HBO studenten bezoeken de haven

Geplaatst op Friday 6 September 2013

Op 28 augustus kwam een grote groep hbo studenten van de Rotterdam Business School van de Hogeschool Rotterdam naar de haven. Het thema daarbij was globalisering.

Op 3 september werd door ca 240 hbo-studenten Associate Degree een bezoek gebracht aan het EIC. In het kader van hun introductieweek stond een kennismaking met de haven op het programma.

Lees verder

Augmented Reality in de maritieme wereld is het Beste Haven Idee van 2013!

Geplaatst op Monday 17 June 2013

winnaars beste havenidee 2013

Dat maakte juryvoorzitter Harald Roelofs donderdagbekend bij de afsluiting van de NT-dagen.

De strijd ging tussen drie studententeams, alle drie afkomstig van de opleiding Maritiem Officier van de Rotterdam Mainport University (samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en het Scheepvaart en Transport College).  Ze waren geselecteerd uit een ‘long list’ van achttien inzendingen.

Lees verder

Mainport Talenten Diner: sterren voor sterren

Geplaatst op Tuesday 11 June 2013

Op 4 juni is het derde Mainport Talenten Diner a/b SS Rotterdam gehouden. 80 studenten van de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool InHolland, Scheepvaart- en Transportcollege, Rotterdam Mainport University en Hogeschool Rotterdam tafelen met HR professionals van havenbedrijven; zo krijgen zij een realistisch beeld over het toekomstige werkveld binnen de haven-, logistieke- en industriële bedrijven in Mainport Rotterdam.

Lees verder

Nieuwe Masterclass op 20 juni a.s.

Geplaatst op Thursday 6 June 2013

Netherlands Maritime University (STC-NMU) en Jong Havenvereniging organiseren een nieuwe Masterclass, bedoeld voor jonge ambitieuze professionals in de Rotterdamse haven en scheepvaart. 

Met deze Masterclasses willen wij de veelzijdigheid van het havenindustrieel complex en maritieme bedrijvigheid vanuit een vakinhoudelijke èn praktische invalshoek belichten. Het onderwerp dat deze keer centraal staat:

“Ship recycling; kansen en bedreigingen voor Nederlandse maritieme cluster”

Lees verder

Zekiye Yilmaz (Evergreen) gekozen tot Jong Haventalent 2013

Geplaatst op Wednesday 1 May 2013

In een spannende finale in de Lloyd-zaal van de STC-Group is Zekiye Yilmaz, 23 jaar en werkzaam bij Evergreen, vorige week gekozen tot Jong Haventalent 2013. Zij ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd als ambassadeur voor allochtone jongeren.

Lees verder

Nagerecht Pressure Cooker geserveerd - Care4Air beste rapport

Geplaatst op Tuesday 9 April 2013

Op donderdag 4 april was de afronding van Pressure Cooker 2013. Een maand na afronding van het hoofdgerecht werden de studenten nog eenmaal uitgedaagd: met welke prikkelende vragen geven we een vervolg aan de bedachte concepten om zo het innovatieve vermogen van het Haven- en Industrieel Complex en de Maritieme sector te versterken?

Lees verder

Ben of ken jij het Jong Haventalent 2013?!!!

Geplaatst op Thursday 4 April 2013

We zoeken naar mensen die grenzen willen en durven verleggen. Talenten die het verschil kunnen maken voor de Rotterdamse haven. Innovatieve denkers of doeners tussen de 20 en de 30 jaar.
Titels, CV, diploma’s en gelikte verhalen geven niet de doorslag. Durf je en kan je een jaar lang als ambassadeur van de haven optreden? Kun je contacten met toppers uit bestuur- en bedrijfsleven in en om de haven goed gebruiken?

Lees verder

Mainport Meewerkdagen komen er weer aan

Geplaatst op Tuesday 12 March 2013

Van maandag 27 mei tot en met vrijdag 31 mei 2013 is het weer zo ver, dan vinden de Mainport Meewerkdagen (MMWD) plaats. Tijdens de MMWD krijgen Rotterdamse studenten HBO en WO de mogelijkheid een dag(deel) mee te draaien binnen een bedrijf of organisatie in de Rotterdamse haven.

Lees verder

Pressure Cooker 2013 ‘hoofdgerecht’ opgediend

Geplaatst op Monday 4 March 2013

Vorige week was het dan zover: 3 lange en intensieve dagen, 7 teams studenten en evenzovele opdrachten, allemaal rond het thema ‘connecting’. Woensdag ochtend van start geschoten door o.a. wethouder Korrie Louwes, leidde dit vrijdagmiddag in een vol Maritiem Museum tot de presentatie van een batterij nieuwe ideeën.  Aan de jury, o.l.v. Ron Bormans, vz CvB Hogeschool Rotterdam, was de taak om hieruit de beste presentatie te kiezen.

Lees verder

Innoveren voor de haven onder hoge druk

Geplaatst op Friday 22 February 2013

Pressure Cooker 2013

HBO-studenten werken drie dagen en nachten aan ‘Pressure Cooker Haven en Maritiem’ (klik hier voor de PC2013 pagina) of volg het op facebook.

Op 27/28 februari en 1 maart bereiken 50 studenten in 3 dagen met 7 thema's het kookpunt in de Pressure Cooker Haven en Maritiem. Dit jaar met als centrale thema Connecting: verbinden en binden van alle belanghebbenden aan de belangrijke vraagstukken in en rond de haven.

Lees verder

Eigen website 'hbo in de haven' live

Geplaatst op Tuesday 19 February 2013

hbo in de haven logo

'hbo in de haven' had al een eigen plaats op de KMR website, vanaf vandaag is  'hbo in de haven' met een eigen site te vinden op het internet.

Lees verder

Archief

Bekijk nieuwsberichten van:

Bekijk alle nieuwsberichten

Sitemap

Links

Contact